Navodilo za pridobitev vozovnice IJPP preko spleta

 1. Dijaki in študenti potrebujete za izpolnitev e-vloge ustrezno digitalno potrdilo (Sigenca, NLB, Poštarca, SIGovCA, Halcom). Za mladoletne osebe lahko prijavo izvede zakoniti zastopnik s svojim digitalnim potrdilom, osebe, ki so dopolnile 15 let, pa lahko prijavo izvedete tudi s svojim digitalnim potrdilom..
 2. Če nimate digitalnega potrdila, ga lahko pridobite v nekaj dneh.  Za pridobitev spletnega kvalificiranega digitalnega potrdila SIGEN-CA, s katerim je možno dostopati do elektronskih storitev e-uprave za državljane (fizične osebe), morate oddati vlogo »Zahtevek za pridobitev kvalificiranega digitalnega potrdila«. Vlogo oddate osebno na upravni enoti. Podrobnejša navodila najdete na spletni strani  e-uprava.gov.si
 3. Dijaki in študenti z digitalnim potrdilom  na spletni strani e-uprava.gov.si oddate vlogo za subvencionirane vozovnice.
 4. Dijaki in študenti ob oddaji vloge v svoj predal na e-upravi najprej dobite potrdilo o oddaji vloge s številko vloge, ki jo določi e-uprava. Ta dokument še ne zadošča za nakup subvencionirane vozovnice. Oddana vloga se naknadno obdela v sistemu subvencij in vlagatelj dobi v svoj predal na e-upravi informacijo o rešeni vlogi, ki je lahko pozitivna ali negativna. V primeru pozitivne rešitve je na obvestilu navedena šifra vloge (npr. 2017JPP000123) s katero vlagatelj lahko nadaljuje postopek nakupa subvencionirane vozovnice.
 5. Na spletni strani avrigo-izletnik.si vstopite v kategorijo IJPP (vozovnice  IJPP).
 6. Obvezna je prijava oz. predhodna registracija v sistem.
 7. Izberite ustrezno opcijo:

  1. Naročilo nove kartice GO>
   V tem primeru vnesete svoj EMŠO in šifro (potrjene) vloge ter naročite kartico. Po mailu prejmete obvestilo, da je kartica aktivirana (postopek traja le nekaj minut). Ko je kartica aktivirana pa lahko nadaljujete z nakupom subvencionirane IJPP vozovnice. Kartico vam bomo poslali po pošti na domači naslov oz. naslov iz vloge. Pri prvi validaciji kartice na avtobusu oz. vlaku, se vam po zapis prenesel na kartico.
  2. Aktivacija obstoječe IJPP kartice
   Na spletni strani www.avrigo-izletnik.si izberete “že imam IJPP kartico”, se registrirate, izberete, da ne želite zamenjati obstoječe kartice z novo in nato izberete, da še nimate aktivacijske kode. Nato vpišete šifro (potrjene) vloge in številko obstoječe kartice. Aktivacijsko kodo prejmete po pošti na dom (oz. na naslov stalnega bivališča iz vloge) ali po mailu z digitalnim potrdilom*. Lahko pa preprosto (brezplačno) naročite novo kartico GO> in takoj zaključite nakup. *Možnost naročanja aktivacijske kode za obstoječe kartice IJPP po mailu z digitalnim potrdilom je še v fazi razvoja.
  3. Nakup IJPP vozovnice
   Sistem poda ceno mesečne, polletne ali letne vozovnice oz. ceno kuponskih vozovnic. Pri mesečni ali polletni vozovnici vpišete, za katero obdobje naročate vozovnico.
   Potrdite nakup. Za plačilo lahko izberete različna plačilna sredstva: PayPal, kreditne in plačilne kartice, NLB Klik (direktno nakazilo) in Abanet (direktno nakazilo)
 8. V primeru, ko starši uporabijo svoje digitalno potrdilo za nakup vozovnic, je treba za vsakega otroka posebej opraviti navedeni postopek.
 9. Če imate digitalno potrdilo, lahko z njim za obstoječo kartico IJPP na www.avrigo-izletnik.si naročite po mailu aktivacijsko kodo, ki vam bo omogočala nakup IJPP vozovnice, sicer pa vam bomo aktivacijsko kodo posredovali na dom.
 10. Kartico GO> vam bomo še isti dan, ko jo boste naročili, poslali brezplačno po pošti na naslov iz vloge. Plačane vozovnice se bodo zapisale na kartico ob prvi validaciji na avtobusu oz. vlaku.
nazaj na stran